2024, május, 06

hírek

Sikeres felkészülési versenyek

Minden év ősze hasonlóan kezdődik egy sportegyesület életében. Az első hetek edzésein a régi tanítványok és versenyzők erőnlétén kell egy kicsit javítani, az újonnan érkezőkkel pedig meg kell szerettetni az aktuális, általuk választott sportágat. A versenyzőknek ilyenkor 4-5 hetük marad arra, hogy az első felkészülési versenyre olyan technikai és fizikai állapotba kerüljenek, hogy eredményesen vegyék fel a versenyt vetélytársaikkal. A legelszántabb versenyzők azonban a fizikai alapozást már augusztus utolsó heteiben megkezdik. A válogatott kerettagok augusztus végén Sárváron vettek részt egy edzőtáborban, valamint ezt követően többed magukkal sorra futották a köröket a törökbálinti erőben.

Szakosztályunk gyerek, felnőtt, és versenyzőcsoportja nagy kedvvel vetette magát a felkészülés fárasztó időszakába. Külön öröm számomra, hogy kezdő felnőttek egész sorát üdvözölhettem csoportjainkban, hiszen az, hogy a családi és munkahelyi elfoglaltság összeegyeztetésének problémája mellett hetente 2-3 alkalommal a testedzésnek ezt a formáját választják, igazán tiszteletre méltó.


Gyermek ifjúsági és felnőtt versenyzőink első megmérettetését a Palóc Karate Szövetség 3 éve elhunyt elnökének, Danók Péter tiszteletére rendezett emlékverseny jelentette. Versenyzőink szépen helyt álltak a nem túl nagy létszámot felvonultató eseményen. A legtechnikásabb női versenyzőnek Zsigmond Krisztinát választották.

Tovább a részletes beszámólohoz